Fietssnelweg

Antea Group ondersteunt in de verkeersoperatie Tour de France

3 juli 2015

Op zaterdag 4 juli start één van de grootste sportevenementen ter wereld in Utrecht: Le Tour de France. Op zaterdag en zondag rijden de renners op Nederlands grondgebied. Dit heeft grote impact op de bereikbaarheid van ons land. Wegen zijn afgesloten en vele bezoekers worden verwacht. Van belang is de afstemming met alle wegbeheerders en het tijdig plaatsen van de omleidingsborden. Maar ook de bereikbaarheid van hulpdiensten en organiseren van het openbaar vervoer tijdens de afsluitingen. Een omvangrijke en complexe klus! Antea Group ondersteunt Rijkswaterstaat bij het in goede banen leiden van het evenement.

Antea Group helpt vanuit het tijdelijke Mobiliteitscentrum in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht. Vanuit daar staan we in directe verbinding met de operatie en de verkeerscentrales. We monitoren de doorstroming van het hoofdwegennet en sturen bij daar waar nodig.

De laatste voorbereidingen worden momenteel getroffen om de bereikbaarheid te garanderen en een prachtig evenement mogelijk te maken!