Antea Group sterke partner voor CROW bij ontwikkeling Model Vraagspecificatie

Antea Group sterke partner voor CROW bij ontwikkeling Model Vraagspecificatie

19 april 2016

Antea Group heeft onlangs stichting CROW ondersteunt bij de ontwikkeling van de Model Vraagspecificatie voor UAV-GC én UAV contracten. Het Model Vraagspecificatie is medio maart gereed gekomen en wordt binnenkort door het CROW gepresenteerd.

Tot dusver was er geen door CROW gepubliceerd, uniform Model Vraagspecificatie beschikbaar voor UAV-GC contracten. Om dit probleem te tackelen heeft CROW het initiatief genomen een uniform Model Vraagspecificatie voor UAV-GC én UAV te ontwikkelen voor meer uniformiteit in de sector.  

Doordat veel opdrachtgevers zelf een vraagspecificatie ontwikkelden, kregen marktpartijen te maken met veel diversiteit. Er konden zo problemen ontstaan doordat zaken steeds op een andere plek stonden, verschillend werden geformuleerd etc. Daarbij was de structuur van de vraagstelling aan de markt tussen verschillende contractvormen (o.a. UAV-GC en RAW bestek) ook nog eens afwijkend.

Namens Antea Group heeft Lukas Pepping geparticipeerd in de werkgroep en was Marnix Roosjen als rapporteur verantwoordelijk voor het opstellen van het model.