Antea Group stuit op unieke skeletten uit 1586

Antea Group stuit op unieke skeletten uit 1586

Vondsten van de 80-jarige oorlog

10 maart 2016

Bij een gebiedsontwikkelingsproject van Leeuwarden Vrij-Baan, de Herinrichting van Deinum-Boksum, zijn tijdens graafwerkzaamheden bij toeval oude skeletten gevonden. Ook is er aardewerk, metaal en bouwmateriaal van vermoedelijk rond 1600 aangetroffen. Mogelijk gaat het om slachtoffers van de Slag bij Boksum op 17 januari 1586. Het zou de eerste keer zijn dat mensenresten worden gevonden van de veldslag!

Meer foto'sWat is de slag bij Boksum? 

Momenteel werkt Reef Infra samen met partners Antea Group en de Boer&de Groot Harlingen aan het gebiedsontwikkelingsproject. Na de aanleg van de Haak om Leeuwarden wordt het gebied tussen Deinum en Boksum opnieuw ingericht. Een nieuwe dorpsrand voor Deinum, nieuwe sport- en woonvelden en een opvaart tussen Deinum en Boksum.

Antea Group verzorgt onder andere het ontwerp en uitvoering van de sportvelden; de engineering van het GWW-deel; en bewaken integrale ontwerpproces. Daarnaast verzorgt Antea Group onder andere de omgevingsmanager, begeleidt het alle benodigde vergunningen en de ecologische en archeologische begeleiding van het werk.