Assetmananagement: Antea Group begeleidt Westerschelde Maintenance bij certificering

Assetmananagement: Antea Group begeleidt Westerschelde Maintenance bij certificering

ISO-9001, VCA en PAS-55

14 maart 2013

Antea Group gaat Westerschelde Maintenance begeleiden bij de voorbereiding op de certificering van ISO-9001 en VCA**. Tegelijkertijd brengt Antea Group een advies uit voor een mogelijke certificering voor PAS-55, dé norm met betrekking tot assetmanagement.

Met Westerschelde Maintenance heeft Croon Elektrotechniek, BAM Civiel en Mobilis (onder penvoerderschap van Croon) een geïntegreerd bedrijf ingericht welke de opdracht heeft gekregen om gedurende de periode 2013 -2033 de Westerscheldetunnel te onderhouden. Een van de eisen uit het contract is dat zij uiterlijk 1 september 2013 zijn gecertificeerd voor ISO-9001 en VCA**. In het ingediende EMVI-document is beloofd dat de organisatie op termijn conform PAS-55 zal opereren.

Internationale norm

Met PAS-55 zijn door BSI (Britisch Standards) de eisen voor een assetmanagementorganisatie samengebracht. Het wordt beschouwd als dé internationale norm voor assetmanagement. De norm kan worden gebruikt als instrument om de structuur m.b.t. assetmanagement binnen een organisatie goed in te richten met het oog op en gebalanceerd en actief beheer van bedrijfsmiddelen over de levenscyclus, gekoppeld aan de ondernemingsdoelstellingen.

Deze mooie kans is door O2 aangegrepen om met de kennis op gebied van kwaliteitssystemen en normen, en levert daarmee een bijdrage aan de ambitie van Antea Group op gebied van Assetmanagement.