autodesk 3d software bim infrastructuur

Autodesk vraagt Antea Group om hulp bij ontwikkeling BIM-software

3 april 2013

Antea Group heeft met een bezoek aan de ‘One Team Conference’ in Las Vegas een flinke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de ontwerpsoftware van Autodesk. Autodesk mag zich wereldleider noemen op het gebied van 3D-ontwerpsoftware.

Businesslijnen:

Antea Group heeft zich, met succes, sterk gemaakt voor de verbetering van de BIM-workflows (Building Information System) in de software. Aanpassingen die ons in staat stellen om ons als hét BIM-bureau voor infrastructuur te profileren.

Autodesk is de maker van alle door Antea Group gebruikte ontwerpsoftware. Antea Group was één van de 15 vooraanstaande bedrijven die door Autodesk voor de jaarlijkse sales-conferentie zijn uitgenodigd met als doel de software beter aan te laten sluiten bij de wensen in de markt. Ontwikkelaars en gebruikers kwamen voor het eerst bij elkaar om te spreken over nieuwe tools en aanpassingen in de ontwerpsoftware.

Nieuwe BIM-oplossingen

Antea Group vroeg nadrukkelijk de aandacht voor nieuwe oplossingen als het gaat om BIM-workflows binnen de Infrastructuur. De huidige software biedt nog geen mogelijkheden om eenvoudig gegevens uit te wisselen met opdrachtgevers die het BIM-model willen toepassen, zoals ProRail en Rijkswaterstaat. Antea Group wil voorop lopen in de BIM-ontwikkelingen. Nieuwe tools en uitbreidingen in de uitwisselformaten zijn daarom noodzakelijk.

Betrokken bij ontwikkelingen

Onze aangedragen verbeterpunten kregen van Autodesk de hoogste prioriteit. Er wordt op het moment van dit schrijven al gewerkt aan een aantal verbeteringen en Antea Group wordt rechtstreeks bij de verbetering en ontwikkeling van de tools betrokken.