Avans Hogeschool en Antea Group stomen de bodemadviseur van de toekomst klaar

Avans Hogeschool en Antea Group stomen de bodemadviseur van de toekomst klaar

13 september 2016

Met bijdrage van de provincie Noord-Brabant en medewerking van de gemeente Tilburg is Antea Group een unieke samenwerking aangegaan met Avans Hogeschool Breda voor het opleiden van toekomstige bodemadviseurs. Studenten van de opleiding ESSET (Environmental Science for Sustainable Energy and Technology) volgen het project ‘Soil Quality’.

In deze module vormen de studenten samen een fictief milieuadviesbureau en doorlopen een bodemonderzoekstraject; van intake tot oplevering van een rapportage.

In de module geeft Antea Group diverse gastcolleges en organiseert praktijkdagen. Daarbij wordt in samenspraak met adviseurs van Antea Group de studenten een up-to-date beeld van het beroep gegeven aan de hand van een actuele casus.

Deze unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de hogeschool maakt het voor de studenten mogelijk om te proeven aan hun toekomstige werkomgeving door de lesstof zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de daadwerkelijke praktijk met ‘echte’ adviseurs en opdrachtgevers.

Vroegtijdig investeren in de opleiding biedt voor alle betrokken partijen voordelen met als gezamenlijke deler het waarborgen van de het kwaliteit en het kennisniveau van de toekomstige bodemprofessional.