Bouwteam in een nieuw jasje!

Bouwteam in een nieuw jasje!

Samen de basis leggen voor een soepel verloop van het project

26 april 2016

Afgelopen maand gunde de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht een unieke overeenkomst. Een bouwteam waarin op basis van gelijkwaardigheid wordt samengewerkt aan de voorbereiding van een project. Er worden pas contractuele afspraken over de uitvoering gemaakt als alle risico’s zijn beheerst. Antea Group en de gemeente bedachten samen dit concept.

Businesslijnen:

Hendrik-Ido-Ambacht werkt sinds een aantal jaren aan de ontwikkeling van de Antoniapolder. Deze gebiedsontwikkeling omvat de opwaardering van een bedrijventerrein en een verbeterde aansluiting op de A15 en de Waterbus. Ook een onderdeel is de reconstructie van de Nijverheidsweg. 

Voor deze reconstructie ging het projectteam op zoek naar een partner die samen met de gemeente het project voorbereidt en realiseert binnen een taakstellend budget. In tegenstelling tot andere bouwteamovereenkomsten krijgt de opdrachtnemer een leidende rol in het ontwerpproces en de communicatie met de omgeving. Het bouwteam is voor 100% aanbesteed op basis van kwaliteit. Daarmee is dit een unieke overeenkomst in de GWW en een volgende stap naar een betere samenwerking binnen de sector!