Carbon Fix kunstgrasveld Teteringen Breda

Breda en Antea Sport winnen ‘innovatieprijs sportaccommodaties 2019’

15 maart 2019

Breda en Antea Sport winnen de innovatieprijs sportaccommodaties 2019 voor een CO2 -neutraal trapveldje in Teteringen. Op initiatief van Antea Sport, onderdeel van Antea Group, heeft de gemeente onder het veld stenig granulaat (Carbon Fix) aangebracht, wat CO2 bindt dat anders vrij zou komen bij de aanleg. Vanmiddag nam Daan Quaars, wethouder Sport samen met Gosewin Bos, directeur Antea Sport, de prijs op de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten in ontvangst.

Het veld voldoet aan de sporttechnische normen. Deze duurzame constructie mag nu ook worden toegepast bij de aanleg van kunstgrasvelden.

Daan Quaars: ‘Gaaf dat onze inspanningen die we samen met ‘de Bredase sportwereld’ hebben geleverd, beloond worden met deze innovatieprijs Sportaccommodaties 2019. Dat doet onze stadsslogan ‘Breda brengt het samen’ eer aan. Antea Sport wilde graag een CO2-neutraal veld aanleggen. Omdat een sportveld op een complex te groot was, hebben we ervoor gekozen een trapveld in de openbare ruimte aan te leggen. Toegankelijk voor iedereen, maakt meer bewegen makkelijker en dat brengt de mensen weer samen.’

Gosewin Bos: “actueler kan deze innovatie niet zijn. We staan samen voor geweldige uitdagingen. Prachtig dat wij daar letterlijk ons steentje aan kunnen bijdragen.” 

De innovatieprijs -een gezamenlijk initiatief van BSNCVereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF- is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector te stimuleren. Ook willen de drie organisaties de focus versterken op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers én gebruikers. De winnaar ontvangt een promotiepakket. Het beoordelen van de inzendingen gebeurde op basis van de criteria in het reglement: originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde en effectiviteit en promotie vakgebied. En in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.