circulaire economie elfwegentocht duurzaam

Circulaire Markt Elfwegentocht

Friesland 2 weken fossielvrij

10 juli 2018

Van 1 tot en met 14 juli vindt de Elfwegentocht plaats. Georganiseerd door de Friese jeugd, want zij willen géén klimaatverandering maar wél een Elfstedentocht. Daarom reist Friesland deze 2 weken fossielvrij zonder een druppel benzine of diesel. Antea Group doet ook mee aan dit evenement. Op dinsdag 3 en vrijdag 6 juli werd de Bio-Based Fietsbrug in Ritsumasyl gepresenteerd tijdens de Circulaire Markt in Ried en in Sneek.

Martijn Liefers en Irene Robberegt stonden zowel in Ried als in Sneek om te vertellen over de brug die gemaakt is van een Bio-Based materiaal bestaande uit vlas en voor 70-85% van biologisch hars. Gedeputeerden en wethouders uit Noord-Holland, Friesland en Utrecht bezochten de markten en waren erg geïnteresseerd in de brug en de andere duurzame en circulaire diensten van Antea Group. De Bio-based fietsbrug is zo bijzonder, dat hij zeker tussen de koplopers thuis hoort. Martijn Liefers is als projectingenieur nauw betrokken bij de bouw van deze brug.

Elfwegentocht Parade

Elke avond om 22.45 uur doet NPO 2 verslag van de dag, met als afsluiter de Elfwegentocht Parade op 14 juli. Het doel is een wereldrecord neer te zetten met een grote stoet aan duurzame voertuigen. De Parade start op de N31 van Drachten naar Leeuwarden en eindigt in het centrum van Leeuwarden. 

Elfwegentocht

De Elfwegentocht is bedacht door studenten. Zij willen een duurzame toekomst en willen laten zien dat fossielvrij reizen nu al mogelijk is. Veel Friese mbo en hbo scholen doen mee door het organiseren van evenementen en acties.