De Rode Beek stroomt weer bovengronds!

De Rode Beek stroomt weer bovengronds!

26 september 2016

Op 21 september 2016 hebben bestuurders van Provincie Limburg, gemeente Brunssum en het Waterschap Roer en Overmaas de openingshandeling van de Rode Beek verricht. Met dit feestelijke moment is Fase 1 van het project ‘Ontkluizing van de Rode Beek’ afgerond en meandert de Rode Beek na ruim 110 jaar weer bovengronds.

Businesslijnen:

Dit is een prachtig resultaat waarvoor ruim 450.000 m3 verontreinigde mijnsteen onder Niet Gesprongen Explosieven regime is afgegraven. Hiermee is zowel de ecologische als recreatieve barrière tussen de Brunssumerheide en het Schutterspark opgeheven.

Blikvanger

De absolute blikvanger van het project is de Brug Ganzepool. Met een overspanning van ruim 90 meter en een hoogte van 14 meter boven het beekdal een uniek object in Nederland. Met name de fundering in mijnsteen en de slanke vorm bleken een enorme opgave.

Antea Group

In 2013 heeft Antea Group aan de hand van de methodiek Systems Engineering, in een korte doorlooptijd van 3,5 maand het UAV-GC contract opgeleverd. Tijdens de uitvoeringsfase hebben wij de opdrachtgevers begeleidt met het beheersen van het project in de breedste zin van het woord, van contractmanagement tot het toetsen van constructieberekeningen en het uitvoeren van waarnemingen. Dit aan de hand van onze werkwijzer ‘Dynamische contractbeheersing’.