Low car diet fiets mobiliteit fietsplan co2 prestatieladder

Derde plaats in landelijk klassement Low Car Diet

15 juni 2018

Van 14 mei t/m 8 juni heeft Antea Group met een grote groep deelnemers meegedaan aan het jaarlijkse Low Car Diet. Dé manier om op een andere manier (duurzaam) te reizen van en naar je werk. Antea Group is in het landelijke algemene klassement derde geworden en heeft van alle ingenieursbureaus het beste gescoord. De winnaar dit jaar is Center Parcs, na een nek-aan-nekrace met Landal GreenParks.

Het gebruik van Skype, vermeden reizen en carpoolen gelden tijdens het Low Car Diet ook als CO2 besparing. De ervaring van vier weken zo veel mogelijk met het openbaar vervoer reizen leert dat je misschien wel iets langer aan het reizen bent, maar dat een groot deel van deze tijd tevens werktijd is. Tevens kan je in de trein rustig met een collega een document doornemen of zaken nazoeken op tekening, iets wat in een auto normaal niet kan. 

Een van de enthousiaste deelnemers van Antea Group is Guido Roegholt. Het anders reizen beviel hem zo goed dat hij van alle landelijke deelnemers aan het Low Car Diet de meeste kilometers heeft afgelegd met het openbaar vervoer. Als mooi resultaat winnaar van de “OV prijs”, oftewel de meeste kilometers afgelegd met het openbaar vervoer van álle deelnemers. De organisatie van het Low Car Diet heeft dit beloond met een heerlijke taart én twee eurostartickets naar Londen!

Door het afleggen van bijna 3.500 kilometer op een duurzame manier is door slechts één persoon bijvoorbeeld 700 kg CO2 bespaard – gelijk aan twee vakanties met de auto naar Frankrijk – en bijna € 1.200,- op reiskosten bespaard! Het loont dus om op een andere, duurzame, manier te reizen. Voor elke medewerker ligt er dus de uitdaging om op een andere manier naar reizen te blijven kijken, het levert veel voordeel op.

Wat hebben wij als organisatie bereikt?

  • Deelnemers: 107
  • Totale afstand gereisd: 164.834 kilometer
  • CO2 bespaard: 11,9
  • Minder auto (km): 57%
  • Uitstoot tijdens Low Car Diet: 85,5
  • Schoner: 46%

Het Low Car Diet is 14 juni afgesloten met een Finish Feest in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Volgend jaar zullen wij weer meedoen aan dit experiment. Laten we hopen dat het over enkele jaren geen experiment meer is, maar een gewoonte. Duurzaam mag je gewoon doen!