Whitepaper circulair aanbesteden

Download: Whitepaper Circulair aanbesteden

Circulaire dienstverlening

12 januari 2018

Bijdragen aan een duurzame toekomst met de handgrepen van de circulaire economie is een groeiende ambitie binnen de Grond- Weg- en Waterbouwsector. In ons whitepaper gaan we onder andere in op de vraag hoe je het circulaire aanbestedingsproces op organisatieniveau kunt inrichten.

Op dit moment worden circulaire ambities nog te weinig vertaald in de daadwerkelijke projecten. Bijvoorbeeld bij een fietspad, een brug of een snelweg. Door het aanbestedingsproces van deze projecten circulair in te richten, dragen wij niet alleen bij aan onze duurzame toekomst en daarmee een groene duimafdruk op onze aarde, maar ook aan direct voelbare kostenbesparingen voor de gehele levencyclus van een project. Deze besparing kan oplopen van 10 tot 20 procent, afhankelijk van het soort contract. 

Door onze handvatten toe te passen in uw aanbestedingsproces, kunt ook ú uw steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo dragen we gezamenlijk bij aan het versnellen van de transitie naar een circulaire GGW-sector in een circulaire economie.