EK atletiek op het Museumplein in Amsterdam

EK atletiek op het Museumplein in Amsterdam

4 juli 2016

Afgelopen week heeft Antea Group Sport in twee dagen tijd op het Museumplein in Amsterdam de technische nummers voor speerwerpen en discuswerpen aangelegd. Op het Museumplein vinden vanaf woensdag 6 juli de kwalificaties plaats.

Businesslijnen:

De aanloop van het speerwerpen is opgebouwd uit asfalt. Hierop zijn prefab kunststofrollen geplakt die vooraf al getest waren door Kiwa ISA Sport. Ze voldeden ruimschoots aan de normen. Voor discuswerpen is een demontabele prefab kooi geplaatst. Deze is extra verzwaard met betonblokken. En de voetpaden in het sectorgebied hebben tijdelijk plaatsgemaakt voor graszoden. 

De gemeente Amsterdam heeft besloten om een groot gedeelte van het museumplein te voorzien van nieuwe graszoden. Al deze werkzaamheden zijn ondanks het slechte weer in één week gerealiseerd. 

Vrijdag 1 juli heeft Kiwa ISA Sport beide technische nummers goedgekeurd conform de IAAF norm. Met deze atletieknummers en de start van de halve marathon op het Museumplein is  ook de binnenstad van Amsterdam klaar voor een prachtig EK!

Op onze Facebookpagina staat een foto-impressie.