Wadden Center waddencenter opening afsluitdijk

Feestelijk openingsweekend Afsluitdijk Wadden Center

24 en 25 maart 2018

23 maart 2018

Het Afsluitdijk Wadden Center opent in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 haar deuren voor het publiek. Het Wadden Center biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, een unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en uiteraard de Afsluitdijk zelf. In opdracht van De Nieuwe Afsluitdijk is Antea Group nauw betrokken geweest bij de komst van het Wadden Center, van planvorming tot en met de uitvoeringsfase.

Middels een interactieve beleving in het Wadden Center krijgt de bezoeker een inspirerende impressie van de omgeving en van de vele waterbouwkundige en andere innovatieve projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd in samenwerking met De Nieuwe Afsluitdijk. Het doel van het Wadden Center is het versterken van de toeristisch-economische structuur door ontwikkeling van de Afsluitdijk als belangrijke toeristische toegangspoort voor Fryslân en Noord-Holland.

Ontwerp en aanbesteding

In opdracht van De Nieuwe Afsluitdijk is Antea Group nauw betrokken geweest bij de komst van het Wadden Center, van planvorming tot en met de uitvoeringsfase. Hiervoor stelde Antea Group schetsontwerpen op en werd de aanbesteding begeleid. Het centrum mocht in geen geval een traditioneel gebouw met daarin een informatiecentrum worden. Daarom werd allereerst op zoek gegaan naar een duurzaam leisure-concept én een geschikte exploitant.

Technisch ontwerp

Een aanbesteding waarin niet de harde techniek op de voorgrond stond, maar die zich richtte op zachtere aspecten, zoals recreatieve beleving en toeristische meerwaarde. Bij het technisch ontwerp van de buitenruimte van het Wadden Center, de aanbesteding en de begeleiding van de uitvoering, is Antea Group eveneens betrokken geweest.

Feestelijke opening Wadden Center

Er wordt verwacht dat het Afsluitdijk Wadden Center ongeveer 60.000 tot 100.000 bezoekers per jaar zal trekken. Het Afsluitdijk Wadden Center opent in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 haar deuren voor het publiek. Aanmelden voor het (gratis) bijwonen van het openingsweekend kan via de website www.afsluitdijkwaddencenter.nl.

Wadden center afsluitdijk waddencenter