cuneratoren rhenen renovatie restauratie bouwteam

Geslaagd klantevent: Rijksmonument Cuneratoren Rhenen voor 50 jaar gerestaureerd

16 november 2018

Op 14 november organiseerden wij een klantevent met als titel: Rijksmonument Cuneratoren Rhenen voor 50 jaar gerestaureerd. Tijdens dit event stond de vraag centraal: Hoe maak je een Rijksmonumentale toren vrij van restauratie voor 50 jaar?

De Cuneratoren is tussen 2014 en 2017 gerestaureerd en is vrij van restauratie voor de komende 50 jaar. Dit monument, waar heel Rhenen trots op is, is daarmee weer in een goede cultuurhistorische en veilige staat en vrij van restauratie voor de komende 50 jaar.

Samenwerking in bouwteamverband

De gemeente Rhenen heeft aangetoond dat met de samenwerking in bouwteamverband een grootscheepse restauratie mogelijk is binnen de gestelde kaders. Dit mede dankzij haar partners Bouwbedrijf Hoffman, architectenbureau Delfgou en Antea Group. Tijdens het door de partners georganiseerde en goed bezochte klantevent zijn de gasten meegenomen in het restauratieproces. Onder andere vastgoedeigenaren en beheerders waren aanwezig. Naast de presentatie en interactie met de gasten was ook een rondleiding onderdeel van het programma.

Projectleiding Cuneratoren

Antea Group heeft de projectleiding en directievoering verzorgd voor dit mooie restauratieproject. Mede dankzij de inzet en samenwerking met architect en aannemer is de restauratie succesvol afgerond.

Duurzaamheid met LED verlichting

Naast de restauratie is ook de huidige verlichting vervangen door duurzame LED verlichting. Deze nieuwe wijze van belichten zorgt voor energiebesparing. Daarnaast is nu de mogelijkheid de toren in diverse kleuren te verlichten.