GIM succesvol ingezet bij informatieavond N35

GIM succesvol ingezet bij informatieavond N35

16 maart 2017

Antea Group stelt voor Rijkswaterstaat Oost-Nederland het (Ontwerp) Tracébesluit op voor de N35 Nijverdal-Wierden. Op 7 maart 2017 was een informatieavond voor belangstellenden. Ruim 200 mensen wisten Zalencentrum Het Anker in Wierden te vinden.

De informatieavond stond in het teken van de presentatie van het elementair ontwerp van de weg. Dit is het basisontwerp, waarbij nog niet is gekeken naar de inpassing in de omgeving. Bijzonder is dat belangstellenden het ontwerp digitaal konden bekijken met behulp van het Geografische Informatiemodel (GIM) van Antea Group. Drie collega’s van Antea Group stonden bij drie beeldschermen om het ontwerp toe te lichten. 

De presentatie door middel van het GIM was een groot succes. ‘Er werd gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om in te zoomen op specifieke locaties', aldus Marc Strootman van RWS. ‘Mensen kunnen zo bijvoorbeeld zien wat de gevolgen voor henzelf zijn. Hoe komt de weg te liggen ten opzichte van hun huis.’ Het GIM is inmiddels ook online te bekijken op de externe website www.n35nw.nl.
Het is in de eerste week al meer dan 4.000 keer bekeken.

Impressie van de informatieavond en inzet GIM.