low-carbon economies and the tech industry

Green Deal Duurzaam GWW 2.0 getekend!

30 januari 2017

Op 17 januari 2017 tijdens de Infratech, de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland, hebben ruim 80 partijen uit de GWW-sector de Green Deal Duurzaam GWW 2.0 getekend. Met de ondertekening van deze nieuwe Green Deal willen de partijen vervolg geven aan de gezamenlijke inzet en acties om infraprojecten duurzamer te maken.

Met de Green Deal spreken de ondertekenaars af langdurig samen te werken aan duurzaamheid en mede daardoor de klimaatdoelstellingen van Nederland te behalen, door bijvoorbeeld in 2030 50% minder gebruik te maken van primaire grondstoffen en een CO2 reductie te bewerkstelligen in 2020 van 20% t.o.v. 1990.

Menno Smits, Directeur van Antea Group, die de deal namens Antea Group ondertekende:

“Wij vinden de nieuwe Green Deal belangrijk omdat er nog veel te verbeteren is op het gebied van duurzaamheid in GWW-projecten. We hebben de laatste jaren al grote stappen gemaakt bij CO2 reductie, met name voor onze eigen bedrijfsvoering, en we adviseren onze opdrachtgevers bij duurzaamheidsvraagstukken. Maar naar mijn mening is dat nog niet voldoende. Met name bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de GWW-sector zijn door samenwerking in de keten grote stappen te maken ! Ik ben overtuigd dat onze expertise en deze Green Deal daarbij zullen helpen.”