Meppelerdiep sluis

Grootscheepse operatie verplaatsing Meppelerdiepbrug live te volgen

15 februari 2017

In het weekend van 18 en 19 februari wordt de ophaalbrug bij de Meppelerdiepsluis verplaatst naar zijn definitieve locatie. Dit is vanaf 18 februari live te volgen. Voor dit project is Antea Group, in opdracht van de combinatie Strukton-Reef, verantwoordelijk voor het ontwerp en het omgevingsmanagement. Het doel van de opdrachtgever Rijkswaterstaat is het ombouwen van de keersluis naar een schutsluis.

Meerdere kranen, een ponton waarop het brugdek wordt gevijzeld en SPMT’s van Mammoet worden ingezet om het brug in een 48 uur te verplaatsen. Tegelijkertijd wordt in dit weekend direct naast de ophaalbrug een tijdelijke brug aangelegd. Zo kan al het verkeer na 48 uur weer gebruik maken van de N331. Vanaf maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari wordt de ophaalbrug grondig getest, zodat deze vrijdagnacht 24 februari in gebruik genomen kan worden.

Deze operatie is een van de laatste belangrijke mijlpalen voor het project. Antea Group is vanaf de tender in 2011 betrokken bij het ontwerp van zowel de definitieve als tijdelijke constructies. In het kader van het omgevingsmanagement verzorgen wij naast de rol van omgevingsmanager onder andere de vergunningen, communicatie en bodemonderzoeken. Naar verwachting wordt het project in de tweede helft van dit jaar afgerond.