Het Antea Group Analyse Platform bij Omrop Fryslân

Het Antea Group Analyse Platform bij Omrop Fryslân

OWmonit data verzameling met GISconnect

11 maart 2016

Omrop Fryslân heeft televisie- en radio opnames gemaakt van een nieuw meetsysteem van OWMonit. Een systeem dat veelzijdig kan worden toegepast voor de, veelal complexe, ingenieursprojecten waarin veel data omgaat.

Het meetsysteem is in 2015 voor het eerst toegepast tijdens de Frisian Flag-oefeningen bij de luchtmachtbasis Leeuwarden. De technologie om geluidsbelasting te meten is ontwikkeld door partner INCAS3 uit Assen. OWMonit heeft voor dit project een nieuw ICT-platform ontwikkeld: het Antea Group Analyse Platform om van de data, informatie te kunnen maken.

Data inzichtelijk met GIS

Voor dit project zijn geluid data, camerabeelden, klimaatparameters en data van gassensoren via het platform gefilterd en vervolgens grafisch weergegeven. Met het Antea Group Analyse Platform zijn we in staat om vliegtuigen te meten en hun specifieke geluidsbelasting snel te filteren en visualiseren. Het Antea Group Analyse Platform is een nieuwe ontwikkeling die van grote hoeveelheid data, duidelijk informatie maakt. Momenteel wordt gewerkt aan de koppeling van de bewerking met GISconnect-applicaties. 

Bekijk het fragment hier op de website van Omrop Fryslân.