Dutch Dome

Antea Group inzending 'Dutch Dome'

Innovatiewedstrijd NLingenieurs

13 februari 2015

NLingenieurs heeft een innovatiewedstrijd uitgeschreven voor jonge ingenieurs tot 35 jaar om te komen tot ‘grootsche, innovatieve oplossingen zoals de Deltawerken’. Het thema: ‘Olympische Spelen in Nederland’. Vanuit de jongerenorganisatie JOIN zijn de jonge ingenieurs van Antea Group Nederland deze uitdaging aangegaan. Hun aansprekend idee: The Dutch Dome.

NLingenieurs signaleert dat de Nederlandse samenleving grote, sociaaleconomische vraagstukken kent, maar er geen grootsche, innovatieve oplossingen komen, mede door risicomijding. Dit willen zij doorbreken met deze wedstrijd.

Namens Antea Group doet een team van vijf jonge ingenieurs/adviseurs mee, onder begeleiding van onze manager Business Development. Binnen het team wordt kennis en ervaring vanuit verschillende disciplines gebundeld om te komen tot een sociaal gedragen, integrale innovatie.

Inzending Antea Group
Antea Group heeft het idee van de ‘The Dutch Dome’ ingediend. De Dutch Domes zijn overdekte, drijvende eilanden. Deze zijn zelfvoorzienend qua energie en watertoevoer; het klimaat binnen de Dutch Dome kan volledig gereguleerd worden. Daarom is het hét middel om efficiënt voedsel in te produceren. Naast voedselproductie hebben de Dutch Domes tal van andere toepassingsmogelijkheden, waaronder zelfs de organisatie van de Olympische Winterspelen. 

Finale
Met de inzending van ‘The Dutch Dome’ stond het team op de ‘Dag van de Ingenieur’ in de finale. Benieuwd naar de inzending, bekijk de animatie over ons concept.