Internationale proef met zelfrijdende voertuigen in beeld gebracht met drones

Internationale proef met zelfrijdende voertuigen in beeld gebracht met drones

6 juni 2016

Tijdens de wedstrijd “Grand Cooperative Driving Challenge” verzorgde Antea Group het verkeersmanagement rondom de hinder hiervan. Dit betrof de verkeerskundige analyse, de afstemming met alle stakeholders en de begeleiding van de verkeersmaatregelenaannemer. Ook brachten we de GCDC in beeld met drones.

Businesslijnen:

Op 28  en 29 mei vond in Helmond de Grand Cooperative Driving Challenge plaats; georganiseerd door TNO en de Technische Universiteit Eindhoven. Diverse Europese universiteiten gingen de strijd aan om hun technologie over communicatie tussen zelfrijdende voertuigen en wegkantsystemen te tonen. Antea Group bracht de GCDC in beeld met drones.

De speciale manoeuvres van de zelfrijdende voertuigen waren via een live stream te volgen voor het aanwezige publiek. Aan de hand van onze beelden voeren wij nu een gedragsscan uit om te bepalen op welke punten het gedrag van zelfrijdende auto’s afwijkt van dat van gewone bestuurders.

Voor Antea Group is dit wederom een succesvol project om het verkeersmanagement uit te voeren middels de inzet van drones. Lees voor onze eerdere ervaringen in de publicatie van Rijkswaterstaat: ‘Drones in het publieke domein’