impressie winkelcentrum gibraltar

Nieuwe openbare ruimte voor winkelcentrum Gibraltar

1 september 2015

Gemeente Zaanstad heeft Antea Group de opdracht gegund om de openbare ruimte rondom het winkelcentrum Gibraltar in Zaandam opnieuw in te richten. Na de bouwvak van dit jaar is meteen gestart met de werkzaamheden. Voor de feestdagen in december 2015 moet het werk af zijn, omdat dan de nieuwe supermarkt opengaat.

Werkzaamheden

Het winkelcentrum wordt uitgebreid met een nieuwbouw. Deze ruimte is vrijgekomen nadat een brand de nabijgelegen school had verwoest. De laatste fase gaat nu van start. Waarbij ook de nieuwbouw van het winkelcentrum wordt afgerond, waarin o.a. een nieuwe supermarkt wordt gehuisvest. Antea Group verzorgt de aanleg van de riolering, openbare verlichting, toegangswegen en de inrichting van het nieuwe parkeerterrein. 

Bereikbaarheid

De gemeente eist dat winkels, het aantal parkeerplaatsen en de woningen bereikbaar  blijven. Het werk wordt daarom in fases uitgevoerd en in goed overleg met de betrokkenen om de overlast zo veel mogelijk te beperkten. De algehele coördinatie is onderdeel van de opdracht van Antea Group.