Pampus Island wint de Battle of the Young Professionals 2017

Pampus Island wint de Battle of the Young Professionals 2017

13 juni 2017

Het idee 'Pampus Island' heeft de Battle of the Young Professionals 2017 gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats voor en tijdens de Provada. Zo'n 30 jonge medewerkers van Antea Group, Dura Vermeer en Ymere moesten in 6 gemengde groepen een opdracht uitvoeren.

Dit jaar luidde de opdracht: "Ontwikkel een plan waarmee Pampus in 2022 duurzaam zelfvoorzienend is en 60.000 bezoekers per jaar trekt. Denk hierbij ook aan de marketingwaarde van het plan."

Het winnende plan werd door Tom van Nouhuys. directeur van Forteiland Pampus geroemd, omdat zij er ook over nagedacht hadden om Pampus ook in de winter actief te maken en om de manier waarop de al aanwezige energiebronnen gebruikt en gekoppeld werden.

'Pampus Island' bestaat uit twee concepten: 

  • de WIND&WATER batterij voor een duurzame energieoplossing en het concept ‘Burgemeester van Pampus’. Door aan windenergie ook water te koppelen in 2 opslagtanks kan er een batterij gemaakt worden: Wind en water vormen samen zo een oneindige loop aan duurzame energie. De watertanks worden vormgegeven naar de oude geschutskoepels om zo een beeld te geven van Pampus als verdedigingseiland. 
  • De ‘Burgemeester van Pampus’ waarmee het eiland een faciliterende rol krijgt voor creatieve ondernemers in de maanden oktober tot april. Deze ondernemers kunnen 3 maanden lang het eiland huren en hun eigen plan trekken. De activiteiten zijn tijdelijk van aard en daardoor uniek om te bezoeken, waardoor er elk jaar weer een nieuwe dynamiek rondom het eiland ontstaat met steeds andere doelgroepen. In de zomermaanden geldt dit concept voor 1 dag: A Mayor day. Voorbeelden van zulke initiatieven zijn concepten die overnachtingen faciliteren, sportevenementen, artists in residence en theatershows op locatie.

Lees hier meer over de Battle.