Persbericht - BIGr: bewuster besparen en gebouwen verduurzamen

Persbericht - BIGr: bewuster besparen en gebouwen verduurzamen

Antea Group biedt vernieuwende kijk op gebouwenbeheer

29 september 2015

Heerenveen – Ingenieurs- en adviesbureau Antea Group lanceert een nieuwe kijk op gebouwenbeheer: BIGr (Bewuster in gebouwen). Hiermee worden beheerders in staat gesteld om gebouwen en vastgoed te verduurzamen. ‘Er valt in Nederland veel te winnen als het gaat om energiebesparing in en verduurzaming van gebouwen. Maar die winst behaal je pas, wanneer je oplossingen gaat combineren. ’ stelt Tanja Lendzion, manager bouw- en energie.

Hoe kunnen we ons gebouwenbestand energiezuiniger maken, wat willen we in de toekomst met ons vastgoed, hoe is de stand van de installaties die wij gebruiken? Het zijn vragen waarmee veel organisaties worstelen. Lendzion: ‘Of je het nu hebt over een rijksmonument, een leegstaand kantoorpand of een gebouw met openbare functie: een kant en klaar recept is er nooit. Je hebt het over techniek, data-oplossingen, maar ook over wet- en regelgeving.

Oplossingen combineren

Door vanuit dit bredere perspectief naar gebouwen en omgeving te kijken en oplossingen te combineren, valt er veel te winnen. Lendzion: ‘Van installatie-advies tot meerjarig onderhoudsplan, van expertanalyse tot constructietechniek : als ingenieurs- en adviesbureau hebben we alle disciplines in huis. Juist door deze kennis te combineren,  helpen we  beheerders op weg om binnen hun doelstellingen, slimmere keuzes te maken. We noemen dit de ‘BIGr picture.

Een onderbouwde aanpak

De renovatie van het De Mirandabad in Amsterdam, de verbouw van De Resident in Den Haag: de bouw- en energiespecialisten van Antea Group pasten de BIGr- filosofie al toe. Dit resulteerde in duurzame en energiezuinige gebouwen, zonder dat er uiteindelijk sloop en nieuwbouw nodig was. ‘Maar ook met de minder ingrijpende oplossingen kun je tot flinke besparingen komen: een kleine aanpassing in de kloktijden van  installaties kan de energierekening op korte termijn al flink verlagen.’