Persbericht - Chili kiest definitief Antea Group voor beweegbare brug Cau Cau

Persbericht - Chili kiest definitief Antea Group voor beweegbare brug Cau Cau

21 december 2017
Businesslijnen:

Heerenveen, 21 december 2017 – Antea Group heeft van het Chileense Ministerie van Openbare Werken de definitieve gunning ontvangen om samen met haar Chileense partner ingenieursbureau LEN Y Asociados een nieuw ontwerp te maken voor de dubbele basculebrug over de rivier Cau Cau in Valdivia, Chili.

De huidige brug over de Cau Cau had in juli 2014 in gebruik genomen moeten worden, maar vlak voor de oplevering deden zich technische problemen voor. De brug wordt opnieuw berekend en herontworpen, waarbij gekeken zal worden welke onderdelen van de huidige brug hergebruikt kunnen worden. De brug, met een lengte van 363 meter en een breedte van 14 meter, verbindt het eiland Las Tejas met het gebied Las Animas en zal hiermee de bereikbaarheid van Valdivia verbeteren.

Mooie kans

LEN & Asociados is één van de toonaangevende ingenieursbureaus van Chili en heeft meer dan 40 jaar ervaring in advies- en ingenieursdiensten op het gebied van infrastructuur. “Antea Group is in Nederland al toonaangevend en deze opdracht biedt een mooie kans om ook buiten Nederland onze expertise te laten zien op het gebied van veilige en betrouwbare beweegbare bruggen,” aldus Peter Vos, projectmanager Beweegbare Bruggen.

Meer informatie:
Richard Smallegange, Stafgroepmanager Internationaal - Antea Group
T: +31 (0)6 53 23 71 51
E-mail: richard.smallegange@anteagroup.com