ingenieursbureau adviesbureau beste civiele techniek infra klimaatadaptatie omgevingswet

Persbericht: Derde recordjaar op een rij voor Antea Group

15 juli 2020

Antea Group Nederland heeft wederom een uitstekend resultaat geboekt. Met een omzet van 228 miljoen euro en een nettowinst van 13 miljoen euro overtrof het ingenieurs- en adviesbureau de resultaten van 2018. Ook mondiaal gezien kan Antea Group op een sterk jaar terugkijken.

In een nog altijd concurrerende markt van ingenieurs- en adviesdiensten behaalde Antea Group Nederland voor het derde jaar op een rij het beste resultaat ooit. De nettowinst steeg van € 12 miljoen (2018) naar € 13 miljoen in 2019. Vertrekkend CEO Rob van Dongen: “Hiermee behoort Antea Group tot de best renderende ingenieurs- en adviesbureaus van Nederland. Met ons duizenddagenplan gaven we een enorme boost aan onze innovatiekracht en winstgevendheid. Voor mij een prachtig moment om na dit derde recordjaar het stokje over te dragen aan een interne opvolger”. Voor 1 augustus a.s. zal de onderneming de opvolger bekend maken.

Groeiende vraag naar ingenieursdiensten

Antea Group Nederland profiteerde onder meer van een groeiende vraag naar hoogwaardige ingenieursdiensten op het gebied van: milieu, veiligheid, infrastructuur, data, ruimtelijke ontwikkeling en bouw & installaties. Daarnaast deed het bureau van zich spreken met de marktintroductie van innovatieve oplossingen op het gebied van data en sensoring (Smart Bridge), parametrisch ontwerpen en virtual en augmented reality.

Wereldwijd: groei in omzet en winst

Ook wereldwijd gezien (incl. Nederland), kan Antea Group op een uitstekend jaar terugkijken. De omzet steeg met 5% naar € 447 miljoen. De nettowinst steeg van € 18 miljoen naar € 19 miljoen. Nederland droeg in belangrijke mate bij aan dit resultaat. Maar ook in de Verenigde Staten en Frankrijk was er sprake van een omzet- en resultaatgroei. 

Innovatiehub Frankrijk

Om die internationale groei te bestendigen acquireerde Antea Group in 2019 Antea Group Polen. Daarnaast zetten de landenorganisaties in op innovatie. Zo opende Antea Group in het Franse Orléans een gezamenlijk test- en ontwikkelingscentrum. Ook ging Antea Group een samenwerkingsverband aan met de Universiteit van Orléans voor intensieve samenwerking op het gebied van innovatie. 

Klik hier voor het online jaarverslag