Pilotproject een-op-een vernieuwing woonwijk Krommenie opgeleverd

Pilotproject een-op-een vernieuwing woonwijk Krommenie opgeleverd

8 juni 2015

De vernieuwing van een woonwijk rondom de Jutestraat, Krommenie is na anderhalf jaar door Antea Group medio 2015 opgeleverd.

Het project is als pilot gestart door de gemeente Zaanstad, zij wilden weten of het mogelijk was om een complete woonwijk te vernieuwen door een meervoudige onderhandse aanbesteding, zonder dat gemeente daarvoor een bestek met tekeningen hoefde te maken.  

Resultaat

Ondanks de complexe situatie in de wijk met het wegnemen van verontreiniging in smalle straten, het aanleggen van onderheid riool, is er geen enkel moment sprake geweest van slechte bereikbaarheid van de woningen. Antea Group heeft binnen de gestelde voorwaarden voor bereikbaarheid, communicatie en veiligheid en kwaliteit een mooi project opgeleverd. De buurtbewoners waren zeer te spreken over de aanpak en de informatie die zij kregen. Van te voren is dan ook goed onderzocht welke verantwoordelijkheden bij welke partij lagen. De  gemeente Zaanstad weet nu dankzij de pilot  dat het goed mogelijk is een vervangingsproject meervoudig onderhands in de markt te zetten.