Professional van de maand februari: Bart van den Brink

Professional van de maand februari: Bart van den Brink

6 februari 2020

“Bart is een zeer gedreven adviseur, die zijn werk serieus neemt en zich voor meer dan 100% inzet voor de klant! Bart heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en stuurt daar ook op.” aldus businesslijndirecteur Vincent Laracker over onze professional van de maand februari: Bart van den Brink!

Professional van de maand

Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Elke dag zetten wij ons talent en onze kennis in om de projecten tot een goed einde te brengen. Het is vaak werk achter de schermen. Niet altijd zichtbaar, wel onmisbaar. Wij vinden het vaak niet meer dan normaal, gewoon goed werk afleveren. Maar eigenlijk is het best bijzonder. En wij zijn trots op deze topprestaties! Om onze ingenieurs en adviseurs wat meer in de spotlights te zetten, maken we iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend.

Deze maand feliciteren wij Bart van de Brink, adviseur binnen de businesslijn Bouw & Installaties in Heerenveen. Momenteel werkt hij aan een project voor opdrachtgever Harsco op het terrein van Tata Steel in IJmuiden.

Wat is je functie bij Antea Group?
Bart: “Ik ben in 2014 bij Antea Group begonnen op de constructieafdeling binnen de businesslijn Bouw. Dit was nadat ik mijn HBO studie had afgerond en tevens stage had gelopen bij Antea Group. De afgelopen jaren ben ik binnen de constructieafdeling doorgegroeid van constructief tekenaar, vervolgens constructeur en tegenwoordig hoofdzakelijk constructief adviseur. De afgelopen jaren ben ik betrokken geweest bij verschillende projecten zoals de bouw van het bezoekerscentrum op het Nationale Park De Hoge Veluwe en de nieuwbouw van een distributiecentrum voor UPS in Eindhoven.”

Hoe is het om adviseur te zijn?
“Het leuke aan het adviseren is de diversiteit aan werkzaamheden en partijen. Het contact met de klant, het plannen van werkzaamheden en het bijhouden van kosten zorgen voor veel afwisseling binnen een project.”

Op het Harsco project laat Bart zien dat hij in de dynamiek van het project, het voortouw neemt, zaken afstemt en beslissingen neemt en ervoor zorgt dat het project op koers blijft. Dat doet hij op een duidelijke en laagdrempelige manier, met de nodige humor. We zijn blij dat we Bart binnen onze club hebben!” - Vincent Laracker

Aan welk project werk je momenteel? En wat is er bijzonder aan?
“Op dit moment werk ik als constructief adviseur bij Harsco op het terrein van Tata Steel in IJmuiden. Harsco werkt momenteel aan de bouw van een fabriekshal voor de verwerking van ROZA-slak. Antea Group adviseert bij deze werkzaamheden op constructief, veiligheid & vergunnings-technisch gebied en verzorgt het projectmanagement van de slakverwerkingshal. Ik verzorg de coördinatie tussen de onderlinge aannemers en de klant. Doordat ik op locatie aanwezig ben, heb ik de gelegenheid om de bouw van begin tot eind te volgen. Door zo dichtbij bij het project betrokken te zijn, maakt het extra leuk en interessant.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?
"Antea Group heeft mij de kans gegeven om mijzelf door te ontwikkelen binnen mijn functie. Een groot voordeel is de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is binnen het bedrijf in alle verschillende bedrijfstakken. Zeker bij een project als bij Harsco is het een prettig gevoel een “back-office” te hebben waarmee je kan overleggen over diverse onderwerpen.”