Watermanagement Hogeschool Rotterdam

Samenwerking Antea Group en Hogeschool Rotterdam op het gebied van Watermanagement

13 februari 2018

Antea Group en Hogeschool Rotterdam werken samen aan een project om hun kennis en kunde op het gebied van Watermanagement te delen. De opleiding Watermanagement van Hogeschool Rotterdam en Adviesgroep Beheer van Antea Group bundelen daarmee hun krachten.

Eerder schreven we al over de H2O barrier, waarmee plastic uit de zee kan worden gevist. Studenten Cor Lange en Koen Spijker van Hogeschool Rotterdam werkten een semester lang aan een educatieve opdracht waarin zij bezig waren met de H2O Barrier. Op de RDM campus, gelegen in de haven van Rotterdam, zijn de studenten bezig met hun onderzoek naar prototyping rondom deze innovatie.

Tijmen den Oudendammer, coördinator van het project binnen Hogeschool Rotterdam, over de samenwerking: “We leiden onze studenten op voor het werkveld en willen graag praktijkvraagstukken aan onze studenten voorleggen. Door samen te werken laten we exact zien aan de student hoe het werkveld eruit ziet.“

Met de samenwerking komen er ook weer nieuwe ontwikkelingen op gang. Dat ziet ook Mark van den Kieboom van Antea Group: “Een vergaande samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is belangrijk voor succesvolle innovatie. Om die reden zoeken wij actief de link met kennisinstellingen.”

Cor Lange en Koen Spijker hebben tien weken lang kunnen werken aan hun prototype en hebben gedurende die periode veel progressie geboekt. Mark van den Kieboom: “De studenten hebben tijdens de verschillende test-stadia een aantal zaken bevestigd en kennis verder in detail opgedaan, waaronder de te gebruiken materialen en benodigde druk op het bellenscherm. Dit levert waardevolle input voor het realiseren van de eerste grootschalige pilot.” 

Meer weten over deze samenwerking? Neem contact op met Mark van den Kieboom.