Spectaculaire werkzaamheden Natuurbrug Laarderhoogt op 11 juli

Spectaculaire werkzaamheden Natuurbrug Laarderhoogt op 11 juli

10 juli 2014

Combinatie Strukton Civiel/Ooms Construction, onderdeel van Strukton en hiermee zusterbedrijven van Antea Group, plaatst in de nachten van vrijdag 11 juli en zaterdag 12 juli 25 liggers voor de Natuurbrug Laarderhoogt. Dit gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat. De liggers zijn balken van 43 meter lang die ongeveer 100.000 kg per stuk wegen. Ze worden met de grootste precisie gelegd. 

Rol Antea Group
Antea Group heeft tijdens het tendertraject intensief samengewerkt met Strukton Civiel/Ooms Construction om te komen tot het winnende ontwerp. De belangen van de omgeving, flora en fauna en architectuur zijn in een technisch en economisch maakbaar ontwerp gevat. Vanuit Antea Group is invulling gegeven aan 'Virtueel Bouwen' door de opzet van een 3d-model. 

Strukton heeft een speciale kijklocatie ingericht. Deze is open in de nacht van vrijdag 11 juli tussen 23:00 - 01:00 uur.

Natuurbrug Laarderhoogt
De natuurgebieden Westerheide en Blaricummerheide worden opgesplitst door de A1 en de Naarderstraat. De Natuurbrug Laarderhoogt brengt hier verandering in. Begin 2015 is dit een natuurgebied waarin dieren vrij kunnen bewegen en waarover de mens kan wandelen, fietsen of paardrijden. De natuurbrug komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, het Goois Natuurreservaat en de gemeenten Laren en Blaricum.