Team Antea Group wint Doe en Durf 2016!

Team Antea Group wint Doe en Durf 2016!

16 maart 2016

Het Antea Group team, bestaande uit Marieke Brinkhuis, Annelies Otten, Gertjan Blaas en Mart l’Ami, heeft de Doe & Durf 2016 gewonnen. Voor een deskundige jury presenteerde de groep het concept ‘Smooth Traffic Management’ waarin ze de zelf rijdende auto uit willen breiden met een extra navigatie-optie.

Google gebruikt in haar communicatie over deze nieuwe vorm van mobiliteit: “easier” en “safer”. Voor ons is deze boodschap niet volledig, wij missen "environment". Ga maar eens na; welke route kies jij meestal? De kortste route, de eco-route of de snelste route?

Met de komst van de zelfrijdende auto ziet ons projectteam een kans om ook de leefomgeving mee te laten wegen bij het kiezen van een route. Hiermee willen wij een verschuiving op gang brengen waarbij niet alleen de techniek, maar ook de sociale context van de zelfrijdende auto centraal staat.

Met de prijs winnen de collega’s € 1.000, en de mogelijkheid om vanmiddag te pitchen tijdens de Dag van de Ingenieur en later voor Minister Schultz.

Lees hier het gehele persbericht!