TeVreewijk Leiden

Tevreden wonen in teVreewijk door Antea Group

17 april 2015

Antea Group Realisatie heeft de opdracht van Blauwhoed en Strukton Projectontwikkeling verkregen voor het bouw- en woonrijp maken van de nieuwe wijk teVreewijk in Leiden.

Op basis van een D&C-contract voert Antea Group de engineering, saneringen en het civiele werk uit voor deze nieuwe wijk. Inmiddels is gestart met de eerste graafwerkzaamheden om de grond bouwrijp te maken. Voorjaar 2016 moeten de 64 woningen er staan.

Grond en groen

Antea Group is onder meer verantwoordelijk voor de aanleg van de riolering en de coördinatie tussen de verschillende nutsbedrijven. Ook zorgt Antea Group op sommige plaatsen voor watercompensatie door de vaart breder te maken. De beplanting en bestrating in de wijk wordt van hoogwaardige kwaliteit, zodat de bewoners optimaal kunnen genieten. De sfeer van het centrum van Leiden wordt doorgezet in deze wijk. Sommige huizen krijgen een echt ‘Leids stoepje’. Antea Group zorgt ervoor dat de buitenruimte netjes wordt opgeleverd en wordt overgedragen aan de gemeente Leiden.

teVreewijk

De wijk wordt gebouwd op een oud rangeerterrein vlakbij het spoor. Er worden 64 woningen gebouwd, waarvan een aantal herenhuizen en verschillende typen twee-onder-eenkapwoningen. Meer informatie over deze wijk is te vinden op www.wonentevreewijk.nl. teVreewijk is ook genoemd in een artikel van de Cobouw special: Woningbouw!