Unieke Faunatoren voor Energy Academy Europe

Unieke Faunatoren voor Energy Academy Europe

10 november 2016

Antea Group heeft samen met bouwbedrijf Festa Renovatie een unieke faunatoren gerealiseerd. Deze toren, in de vorm van een gestileerde boom, biedt ruimte voor 20 nesten van gierzwaluwen, 20 verblijfplaatsen voor mussen, ruimte voor insecten en verschillende soorten vleermuizen.

In November 2016 is op het Zernikecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen, het gebouw van de Energy Academy Europe opgeleverd. Dit gebouw voldoet aan hoge standaarden op het vlak van duurzaam bouwen en is gebouwd onder de BREEAM-nl certificering. Met onder andere deze faunatoren wordt voldaan aan de eisen die er vanuit deze certificering worden gesteld.

Antea Group heeft de ecologische begeleiding van dit project voor rekening genomen. Daarnaast hebben we het onderscheidende ontwerp voor deze faunatoren gemaakt. 

Festa Renovatie heeft de realisatie verzorgd. Uniek aan dit ontwerp is de vormgeving, het huisvesten van meerdere soorten bij elkaar en het praktische ontwerp dat inspectie en schoonmaak (uiteraard in het winterseizoen) eenvoudig mogelijk maakt.

Interesse? Wij helpen u graag om ook voor u een unieke faunavoorziening te ontwikkelen en te realiseren.