Verbouwing Station Tilburg

1 juli 2014

Voor station Tilburg wordt een cruciaal moment verwacht. Van 18 tot 24 oktober 2014 wordt de nieuwe reizigerstunnel ingeperst om de transfercapaciteit van station Tilburg te vergroten. Antea Group is met een variantenstudie en een voorontwerp nauw betrokken bij dit complexe project. Meer hierover kun je lezen in het artikel in het vakblad Cement op Cementonline.nl.

In oktober 2014 staat het station een week lang onder hoogspanning. Tijdens een buitendienststelling van al het treinverkeer van zes dagen wordt de transfercapaciteit van het station aanzienlijk vergroot. De bovenleiding zal tijdelijk worden opgevangen en een nieuwe reizigerstunnel zal worden ingeperst. 

Pas na herstel van spoor en bovenleiding kan de dienstregeling worden hervat. Na de afbouw van de tunnel en de perrons wordt na circa een jaar de nieuwe reizigerstunnel geopend. De reizigerstunnel doet tevens dienst als interwijkverbinding. Station Tilburg is na het stationsontwerp een grote stap dichterbij om de groeiende stroom reizigers te ontvangen en stadsdelen met elkaar te verbinden.

Meer informatie:
Lees het artikel online op Cementonline.nl.