Vruchtbare samenwerking Avans Hogeschool en Antea Group opleiding bodemadviseur

Vruchtbare samenwerking Avans Hogeschool en Antea Group opleiding bodemadviseur

12 december 2016

Tweedejaars studenten van de opleiding ESSET (Environmental Science for Sustainable Energy and Technology) van Avans Hogeschool hebben succesvol het project ‘Soil Quality’ afgerond. In deze module vormden de studenten samen met Antea Group een fictief milieuadviesbureau en hebben een verkennend bodemonderzoekstraject doorlopen van intake tot oplevering van een rapportage aan de opdrachtgever.

In een periode van 10 weken heeft Antea Group diverse gastcolleges verzorgd en praktijkdagen voor de studenten georganiseerd. Hierbij is de studenten een up-to-date beeld van het beroep “bodemadviseur” gegeven. Door de leerlingen zijn eindpresentaties gehouden aan een comité bestaande uit afgevaardigden van de provincie Noord Brabant, de gemeente Tilburg, Avans en Antea Group. Het comité was aangenaam verrast door het opgedane kennisniveau van de studenten.

Uit de na afloop onder de 35 studenten uitgevoerde enquête blijkt dat de samenwerking van Avans met Antea Group als een duidelijke meerwaarde wordt gezien en het lesprogramma als ruim voldoende wordt beoordeeld.