Aanleg grootste BP-tankstation van Nederland bij Muiden

Aanleg grootste BP-tankstation van Nederland bij Muiden

De realisatie van BP Honswijck spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Niet verwonderlijk: want hoe bouw je in nog geen half jaar tijd een braakliggend weiland om tot één van de grootste tankstations van ‘t land? Een impressie in woord én beeld.

Verplaatsing

Er is veel gebeurd aan de infrastructuur rond Amsterdam. Zo is onder andere de rijksweg A1 verbreed. Door deze verbreding moest het bestaande tankstation nabij Muiden worden verplaatst. Antea Group heeft hier in opdracht van BP één van de grootste tankstations van Nederland gerealiseerd. Met meer dan 25 opstelplaatsen een ware eyecatcher langs de snelweg.

Hoofdaannemer

Antea Group was hoofdaannemer voor de sloop van het oude tankstation en de realisatie van het nieuwe BP Honswijck. Zo hebben we onder andere de shop, de luifel en de washal gebouwd. Ook hebben we de tank- en LPG installatie aangelegd en waren we verantwoordelijk voor de elektrotechnische werkzaamheden en de civiel technische werkzaamheden.

Traject

Aan de komst van dit megatankstation ging vijf jaar minutieuze voorbereiding vooraf. Daaropvolgend werd het tankstation in zes maanden gebouwd. In maart 2016 is de eerste heipaal voor het tankstation geslagen en zijn er acht brandstoftanks van elk 50m3 aangelegd in een damwandkuip. Deze kuip is aan de onderzijde afgesloten door middel van waterglasinjectie. Dit is gedaan vanwege de hoge grondwaterstand. Ook is bij de opstelplaatsen een onderheide, vloeistofdichte betonvloer aangelegd van ca. 1350 m². Eind augustus 2016 opende het tankstation z’n deuren.

Blog

Edwin Kleinsmit was als projectmanager nauw betrokken bij de realisatie van BP Honswijck. In zijn BLOG blikt hij terug op de bouw van dit megatankstation. 

Video

Bekijk het resultaat van jaren voorbereiding en zes maanden bouw.