Aanleg kunstgras hoofdveld R.K. Z.V.C. Zieuwent

Aanleg kunstgras hoofdveld R.K. Z.V.C. Zieuwent

In de zomer van 2015 heeft Antea Group Sport het hoofdveld van R.K.Z.V.C. te Zieuwent (Achterhoek) omgebouwd naar een EdelGrass Diamondblade kunstgrasveld. Met financiële hulp van de gemeente Oost Gelre kon de beherende Stichting van het sportpark ‘De Greune Weide’ in het voorjaar van 2015 aan de slag en werd het natuurgrasveld omgebouwd naar een kunstgrasveld.

De stichting heeft zich vooraf goed verdiept in de verschillende typen velden die verkrijgbaar zijn. Zo heeft een groep spelers van R.K.Z.V.C. een uitgebreide testronde in de regio gedaan om te kijken op welk kunstgrasveld men het fijnst speelt. Het Edel Grass Diamondblade van Antea Group Sport kwam hierbij als beste uit de test. Het veld onderscheidt zich door de combinatie van robuustheid en soepelheid, waardoor het veld ook op langere termijn in goede conditie blijft. Aangezien we ook aan konden tonen dat dit type veld erg gunstige exploitatielasten heeft, was de keuze snel gemaakt.

Door heel goed met de club en haar kenmerkende Achterhoekse nuchterheid en ondernemerschap samen te werken, kon de stichting veel in zelfwerkzaamheid doen. Hier door kon er behoorlijk op de aanlegkosten worden bespaard! Op 26 september 2014 is het veld, tevens voorzien van nieuwe verlichting en hekwerken, door de vereniging in gebruik genomen.