Aanleg multifunctioneel sportpark ‘De Waaie’ Sint Annaparochie

Aanleg multifunctioneel sportpark ‘De Waaie’ Sint Annaparochie

In de zomer van 2015 heeft Antea Group Sport een multifunctioneel sportpark aangelegd in Sint Annaparochie (fr). VV Sint Annaparochie is gevestigd op het Sportpark ‘De Waaie’ in het centrum van Sint Annaparochie. De club had te weinig veldcapaciteit. Daarnaast was er een knelpunt met de cultuurtechnische kwaliteit van de velden.

Businesslijnen:

Samen met de beherende stichting ‘De Waaie’ heeft Antea Group Sport geadviseerd om niet alleen een kunstgrasvoetbalveld aan te leggen, maar ook verschillende andere voorzieningen aan het park toe te voegen, waardoor het park meer een multifunctioneel sportcentrum wordt in het hart van het dorp. Hierbij worden verschillende doelgroepen uit het dorp voorzien waaronder sportverenigingen, ouderen, scholen en spelende kinderen.

Het plan bestaat uit de aanleg van:

  • Een kunstgras voetbalhoofdveld type EdelGrass Future DS
  • Een multifunctioneel kunstgrasveld voor basketbal/voetbal/volleybal en schoolsport
  • Twee beach volleybalvelden
  • Twee jeu de boules banen
  • Een dubbele kaats oefenwand

Alle voorzieningen zijn rond het bestaande clubgebouw geprojecteerd, waardoor een mooi compact geheel is ontstaan. Het project is een heel goed voorbeeld van hoe samenwerking tussen verschillende organisaties en verengingen leidt tot heel veel meerwaarde voor de leefbaarheid en toekomst van het dorp.