moerdijk hansa invest

Assistentie HANSAINVEST met Technisch Due Diligence rapport

Antea Group heeft in opdracht van HANSAINVEST Real Assets twee Technisch Due Diligence rapporten (TDD) opgesteld. Hierin is duidelijk beschreven hoe de bouwkundige- en installatietechnische staat van de gebouwen is, inclusief gebreken, alsmede de brandveiligheid en vluchtwegen.

Onderdeel van deze rapportages is een Red Flag report. Dit zijn kritische punten (Red Flag) die voort komen uit de opnames die direct gemeld worden aan de verkopende partij. Het juridische en contractuele deel werd verzorgd door Baker McKenzie uit Amsterdam, waarmee op een prettige manier is samengewerkt. Het technische beheer van deze gebouwen heeft HANSAINVEST onderbracht bij K&O Property Management.

HANSAINVEST Real Assets is een Duitse investeerder en heeft onlangs een logistieke portefeuille gekocht. De portefeuille bestaat uit 2 objecten met in totaal 70.000 m² logistieke ruimte op toplocaties in Nederland. De totale beleggingswaarde van beide objecten is 60 miljoen.

Maasvlakte en Moerdijk

Eén locatie is een nieuwbouw op de Maasvlakte en de andere locatie is een bestaand gebouw in Moerdijk. Hansainvest Real Assets is geadviseerd door TLF real estate, Baker & McKenzie en Antea Group. De verkopende partij Dudok Logistiek Vastgoed is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten Notarissen en EY.

Technische staat vastgoed inzichtelijk

Het uiteindelijke doel was om op een zorgvuldige manier de technische staat van de twee gebouwen inzichtelijk te maken. Tevens zijn de (vereiste) vergunningen, tekeningen en relevante documenten gecontroleerd en daar waar nodig zijn hier door Antea Group opmerkingen op gemaakt. De gebreken, opmerkingen en risico’s zijn vertaald in financiële consequenties zodat HANSAINVEST, mede dankzij onze TTD, een goede aankoop heeft kunnen doen.

Zoals op de website van HANSAINVEST vermeld:

Nicholas Brinckmann, Chairman of the Management of HANSAINVEST Real Assets, says: “The Netherlands is in second place in terms of global logistics performance and is distinguished by its geographical location as an ideal hub for all companies exporting to Europe. In addition, we expect logistics to continue rising in significance and thus further increase the demand for space in this sector.”