Beheer recyclingperrons Gemeente Almere ondersteund door GISconnect Milieu

Beheer recyclingperrons Gemeente Almere ondersteund door GISconnect Milieu

Antea Group ondersteunt de gemeente Almere al vele jaren met het beheer van de drie recyclingperrons. Jaarlijks worden alle vloeistofdichte vloeren beoordeeld, afvalwater bemonsterd en grondwater gemonitord. Hierbij worden rapportage, brieven en certificaten opgesteld, die per mail en post naar de opdrachtgever werden verzonden.

webgis GISconnect milieustraat

Na een uitgebreide informatiesessie met de gemeente Almere heeft Antea Group opdracht gekregen voor alle inspecties en onderzoeken voor 2015 en om deze onder te brengen in het GISconnect milieu. Met deze tool kunnen de documenten per recycleperron worden vastgelegd, beheerd en ontsloten via een digitale kaart.

Nu kan de beheerder online alle gegevens inzien en komt bij een handhavingsbezoek van de regionale uitvoeringsdienst niet voor verassingen te staan. Ook bevat het systeem een signaalfunctie. Door middel van een kleurcode kan de status van een certificaat of inspectie worden weergegeven en waar nodig actie worden ondernomen.

GISconnect milieu is eenvoudig uit te breiden met alle overige periodieke handelingen op een recyclingperron of milieustraat, zoals het cleanen van de afscheiders, keuring van elektrische systemen en ijking weegsystemen. Ook alle relevante informatie zoals kabels- en leidingen, containersystemen, afvalstoffenregistratie kan via GISconnect milieu worden ontsloten. De gemeente hoeft niet meer te zoeken in dossiers, kasten of computers, maar heeft alle informatie in één loket online en up-to date.