Beheerdata gemeente Haarlem weer op orde

Beheerdata gemeente Haarlem weer op orde

Tijdens de opbouw van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)* stoppen veel gemeenten tijdelijk met het bijwerken van de beheerdata. Door het niet meer bijwerken van data raken gemeenten achterop. Dit is ook bij gemeente Haarlem gebeurd. Daar was het van belang om de wegendata weer snel op orde te krijgen zodat zij het wegbeheer weer goed konden uit te voeren.

Gemeente Haarlem had zelf te weinig capaciteit om de achterstanden bij te werken. Er moest hulp worden ingeschakeld en de keuze viel op Antea Group omdat wij als enige partij goed en vlot de klantvraag konden invullen. Daarbij stond een team snel ter beschikking voor de opdracht.

Door de samenwerking tussen de gemeente en Antea Group konden er binnen no-time twee medewerkers aan de slag. De achterstallige data werden bijgewerkt, in het beheersysteem GBI, bij de gemeente in huis. Het eindresultaat is dat er weer actuele en correctie wegendata beschikbaar is, zodat zij snel het beheer van de wegen konden oppakken. Daarnaast werd ook de data voor de BGT gecontroleerd op eventuele onjuistheden. De werkzaamheden zijn binnen vijf maanden uitgevoerd.

*Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)
De BGT wordt dé gedetailleerde grootschalige digitale kaart van heel Nederland. Alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water en groen zijn hier eenduidig op vastgelegd. Dit is wettelijk vastgelegd door overheid.