Kunstgras voetbalveld voor SV Nieuw Sloten

Kunstgras voetbalveld voor SV Nieuw Sloten

Sportpark Sloten is een groot sportpark in Amsterdam West waar meerdere voetbalclubs een thuisbasis hebben. Eén van die clubs is SV Nieuw Sloten. Deze club is een bloeiende voetbalvereniging met extra aandacht voor damesvoetbal, wat resulteert in een forse toename van het damesvoetbal.

Vanwege deze groei mocht er van de gemeente Amsterdam een kunstgrasveld aangelegd worden. In het verleden heeft Antea Group al 3 kunstgrasvelden aangelegd op sportpark Sloten. Nu werden we wederom op basis van prijs en kwaliteit geselecteerd om het vierde kunstgrasveld aan te leggen. Het voetbalveld wordt zeer intensief bespeeld en mede daarom is er gekozen voor de Edel Grass Diamond Blade grasmat. Dit type grasmat heeft een extra dikke vezel. Door haar verbeterde polymeren samenstelling is de vezel nog slijtvaster en heeft het een beter herstellend vermogen. De gemeente Amsterdam heeft duurzaamheid hoog in haar vaandel staan en daarom is er voor gekozen de sportveldverlichting in LED uit te voeren. Dit is binnen Amsterdam een van de eerste voetbalvelden die uitgevoerd zijn met LED. Daarmee is er een duurzame trend gezet voor de toekomst!

De aanleg is gestart in het lopende voetbalseizoen maar door een hele strakke planning en juiste uitvoering is dit veld gerealiseerd in de extreem korte bouwtijd van 6 weken. De club heeft hiermee een prachtig voetbalveld gekregen en kan haar leden een kwaliteitsveld bieden.