Nieuw bluswaternet chemieconcern Kemira

Nieuw bluswaternet chemieconcern Kemira

Brandveiligheid; het is van levensbelang voor chemieconcern Kemira. De bluswatervoorziening van de vestiging Botlek was toe aan vervanging. Van voorbereiding en engineering tot aanbesteding en begeleiding van de uitvoering; Antea Group zorgde voor een onderhoudsvriendelijke oplossing die optimale veiligheid biedt

Businesslijnen:

De vestiging Botlek heeft een oppervlakte van 10.000 vierkante meter en Antea Group ontwierp een complete blusvoorziening, op basis van de brandveiligheidseisen en een technische analyse. We leggen in totaal 1700 meter nieuwe leidingen en 24 brandkranen aan. De grootste uitdaging is om de bedrijfsvoering van Kemira zo weinig mogelijk te hinderen tijdens de uitvoering. We hebben de nieuwe voorziening daarnaast zó ontworpen, dat Kemira bespaart op onderhoudskosten en de veiligheid is gewaarborgd. Een deel van het oude blusnet blijft in tact.

Het ontwerp voor de blusvoorziening werd vertaald naar een geïntegreerd contract voor de eerste projectfase. Dit contract is in 2011 op de markt gebracht. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt per uitvoerder, op basis van expertise, prijs en kwaliteit. Tijdens de uitvoering van de eerste fase (2012) richtte Antea Group zich op de begeleiding van de uitvoering.

Sinds eind 2012 is Antea Group bezig met de voorbereiding, contractvorming en aanbesteding van de tweede projectfase. De uitvoering hiervan vindt medio 2013 plaats, de gehele voorziening is naar verwachting in 2015 gereed.