Nieuw korfbalcomplex voor korfbalvereniging KZ uit Koog aan de Zaan

Nieuw korfbalcomplex voor korfbalvereniging KZ uit Koog aan de Zaan

Korfbalvereniging KZ uit Koog aan de zaan is een korfbalvereniging die naast de breedtesport ook op landelijk niveau al jaren tot de beste korfbalverenigingen van Nederland behoort. De vereniging was al jaren in gesprek met de gemeente om op hun huidige locatie een sporthal te realiseren, inclusief clubgebouw en een nieuwe indeling van de kunstgras korfbalvelden. Inmiddels is het nieuwe topsportcentrum De Koog gerealiseerd en wordt gebruikt voor korfbal, zaalvoetbal, volleybal en lesruimte voor de afdeling sport en bewegen van het ROC. Korfbalvereniging KZ heeft in het topsportcentrum een eigen onderkomen gekregen.

Businesslijnen:
Tags:

Onderdeel van deze ontwikkeling was de herinrichting van het korfbalcomplex. Antea Group Sport heeft in een onderhandse aanbesteding het project aangenomen. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande ondergrond in verband met de zettingsgevoeligheid van dit gebied. 

Het korfbalcomplex heeft één hoofdveld gekregen en een groot combinatieveld met drie korfbalvelden. Dit combinatieveld is ook door andere gebruikers van het sportcomplex te gebruiken. Het kunstgras is aangelegd op een shockpad en rondom ingeklemd in een klemgoot, om het verschuiven van het kunstgras te voorkomen. De nieuwe korfbalvelden voldoen aan de nieuwe maatvoering van speelvelden (40 x 20 m1).

Het complex heeft LED-verlichting gekregen en is voorzien van nieuw hekwerk, dug-outs, scorebord en bestrating. Het resultaat is een prachtig nieuw korfbalcomplex met optimale voorzieningen voor het zowel binnen als buiten beoefenen van de korfbalsport.