Nieuw kunstgras voetbalveld aangelegd bij vv Berdos in Bergen.

Nieuw kunstgras voetbalveld aangelegd bij vv Berdos in Bergen.

Voetbalvereniging Berdos is afgelopen jaar gefuseerd met voetbalvereniging VV Bergen. Deze verenigingen gaan gezamenlijk gebruik maken van het sportcomplex van Berdos. Hierdoor neemt de druk op het sportcomplex toe; niet alleen op de velden, maar ook qua parkeergelegenheid en clubgebouw. De gemeente Bergen heeft gekozen voor een tweede kunstgrasveld. Ook komt er een nieuw parkeerterrein.

Businesslijnen:

Kurkinfill en shockpad

De gemeente Bergen werkt voor het onderhoud van de sportvelden veel samen met het sportbedrijf Alkmaar. Zij kozen voor een kunstgrasveld ingestrooid met kurkinfill en gebouwd op een shockpad. Jaap Schuurman van Antea Group Sport: 'Door voor dit systeem te kiezen is er geen rubberinfill nodig en wordt de demping gehaald uit de shockpad die onder de kunstgrasmat ligt. Een zeer milieuvriendelijke en duurzame oplossing.' HB advies uit Alkmaar heeft het bestek geschreven en een aantal geselecteerde marktpartijen uitgenodigd voor een offerte. Op basis van de beste prijs is het werk gegund aan Antea Group Sport.

Social return

In het kader van social return is het straatwerk in samenwerking met Antea Group uitgevoerd door opleidingsbedrijf voor de weg- en waterbouw SPG Noord-Holland. Het parkeerterrein is duurzaam aangelegd door het toepassen van ritterplaten gevuld met gras. Op deze manier heeft het parkeerterrein een groene, natuurlijke uitstraling gekregen. Het kunstgrasveld is volledig voorzien van nieuw hekwerk en straatwerk en de verlichting is uitgebreid tot wedstrijdniveau.