ggz franeker nieuwbouw bouwfysica bouwteam projectmanagement

Nieuwbouw studio’s GGZ Franeker in bouwteam

In opdracht van GGZ Friesland verricht Antea Group het projectmanagement en de engineering van de nieuwbouw van 49 studio’s inclusief ondersteunende ruimtes voor de doelgroep KVB (Klinische Vervolgbehandeling) in Franeker. GGZ Friesland wilde het project aanbesteden middels een geïntegreerde contractvorm (UAV-GC). Gezien de marktontwikkelingen is besloten de nieuwbouw te realiseren in bouwteamverband.

ggz franeker nieuwbouw bouwfysica bouwteam uav-gc
ggz franeker nieuwbouw bouwfysica bouwteam
ggz franeker nieuwbouw bouwfysica bouwteam brandveiligheid
ggz franeker nieuwbouw bouwfysica uav-gc

Adema Architecten tekent voor het ontwerp en Antea Group verricht de installatie- en constructieadvisering, bouwfysica en de brandveiligheid. Door onze brandveiligheid-adviseurs is specifiek gelet op de brandveiligheid van de kunstrietgevel in combinatie met houtskeletbouw. De studio’s zijn all-electric en worden verwarmd middels infraroodpanelen. De bewoners kunnen hiermee individueel de temperatuur in de studio regelen.

Bouwteam

Dit integrale ontwerp is vervolgens in bouwteam aanbesteed, waarbij Bouwgroep Dijkstra-Draisma is geselecteerd als bouwteampartner met ITBB als installateur. Bij de aanbesteding zijn enkele optimalisaties voorgesteld waarmee Bouwgroep Dijkstra-Draisma de winnende aannemer is geworden. In het bouwteam is samen met de aannemer tot een uitvoeringsontwerp gekomen. Na ondertekening van de aannemersovereenkomst zal het project worden uitgevoerd.

Hiermee ontzorgt Antea Group GGZ Friesland volledig.