Nieuwe hockeycomplex en hockeyvelden in Almere

Nieuwe hockeycomplex en hockeyvelden in Almere

De hockeysport blijft groeien in de gemeente Almere. Om aan de groeiende vraag te blijven voldoen heeft het sportbedrijf van de gemeente een onderhandse aanbesteding uitgeschreven. Hierin was de renovatie van twee hockeyvelden bij de Almeerse Hockey Club en de aanleg van een geheel nieuw hockey sportpark in Almere Buiten opgenomen. Aanvullend heeft het sportbedrijf ook de terreininrichting van het nieuwe sportpark aanbesteed. Antea Group Sport heeft beide tenders aangenomen.

Businesslijnen:
Tags:

In de wijk Almere Buitenhout is het nieuwe hockeycomplex met drie kunstgrasvelden aangelegd. HC Buitenhout is een recreatieve hockeyclub met een hoog familiegehalte. Dit speelseizoen is het semi-waterveld en een zandingestrooid hockeyveld in gebruik genomen. Het derde veld (zandingestrooid) wordt in 2017 aangelegd. De inrichting van het parkeerterrein vindt dit najaar plaats en het clubgebouw wordt volgend jaar opgeleverd. Als onderkomen voor de club zijn er tijdelijke units geplaatst. Hiermee beschikt Hockey Club Buitenhout over een prachtige locatie voor recreatieve invulling van de hockeysport.

Ook de bestaande Almeerse Hockey Club had behoefte aan verbetering van haar velden. De club is  afgelopen jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse. De Almeerse Hockey Club heeft de semi-watervelden vervangen door Triple-T watervelden van Edel Grass. Beide velden zijn voorzien van nieuw hekwerk, automatisch beregeningssysteem en verlichting. Hierdoor heeft de vereniging nu de beschikking over vier watervelden, een perfecte topsportlocatie!