NS Vastgoed 'openbaar' parkeren

NS Vastgoed 'openbaar' parkeren

Uitdaging

NS heeft veel belang bij goede bereikbaarheid van stations en stelt daarom hoge eisen aan parkeerterreinen bij de stations. Ze moeten toegankelijk zijn, ruimtelijk, sociaal veilig, goed verlicht en voorzieningen bieden voor elk type reiziger. Ondergrond, omgeving, ligging: elk parkeerterrein is verschillend. Daarnaast is de uitvoeringstijd van werkzaamheden heel beperkt. Dit vraagt om een flexibele en lokaal gerichte aanpak. Om de parkeerterreinen up-to-date te houden en te laten voldoen aan de eisen, heeft NS Vastgoed een raamcontract aanbesteed met een looptijd van drie jaar, op basis van RAW. Antea Group Realisatie heeft de contracten voor het gebied 'Randstad' (Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht) en voor het gebied 'Oost' (Drenthe, Groningen, Friesland, Gelderland, Overijssel).

Oplossing

Het contract bestaat uit een bestek met open posten waaraan per locatie invulling wordt gegeven op basis van eenheidsprijzen. Antea Group Realisatie BV participeert in een vroegtijdig stadium in het proces. Zo worden de plannen voorgelegd, door Antea Group Realisatie ter plekke beoordeeld op haalbaarheid en correctheid. Door het grote netwerk en de landelijke organisatie kan Antea Group snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast denkt en rekent Antea Group mee om oplossingen te optimaliseren.

Resultaten

In de afgelopen perioden realiseerde Antea Group Realisatie veel projecten. Elk met specifieke uitdagingen en oplossingen. Zo kreeg station Alkmaar niet alleen nieuwe parkeerplaatsen maar in verband met de bouw van een traverse ook nieuwe fietsenstallingen en wegenstructuur. In Hoogkarspel zijn nieuwe parkeervoorzieningen gerealiseerd, gelijktijdig zijn de fietsenstallingen verplaatst en voorzien van een lichte funderingsconstructie. Daarnaast is Antea Group Realisatie betrokken geweest bij de opwaardering van NS-parkeerterreinen in Den Helder, Beverwijk, Baarn, Rotterdam, Heino, Winterswijk, Harderwijk, t' Harde, Putten, Coevorden, Steenwijk, Enschede, Meppel, Heerenveen, Wolvega, Zutphen, Beilen, Buitenpost, Winschoten, Hoogeveen, Velp, Wezep, Ommen, Duiven, Raalte, Veenendaal de Klomp, Wierden, Ermelo, Nijkerk, Olst, Wijhe, Ruurlo, Vorden, Lochem, Nunspeet, Nieuw Amsterdam, Borne, Wijchen, Zevenaar, Holten.

Met ingang van 1 januari 2014 hebben Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud en Oranjewoud Realisatie een nieuwe naam gekregen: Antea Group. Deze referentie betreft een project dat vóór 1 januari 2014 is uitgevoerd onder de naam Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud en/of Oranjewoud Realisatie. Uit juridisch oogpunt zijn de bedrijven niet gewijzigd; alleen de statutaire naam en handelsnaam zijn gewijzigd. Deze naamswijziging heeft geen consequenties voor de rechtsgeldigheid van deze en andere bestaande referenties.