Ontwerp bouwterrein en toegangswegen Riyadh Antea Group

Ontwerp bouwterrein en toegangswegen in Riyadh

Saoedi-Arabië

Voor het FAST Consortium (waar Strukton onderdeel van uitmaakt) heeft Antea Group, adviesgroep Wegen, opdracht gekregen voor de engineering voor het aanleggen van tijdelijke toegangswegen en een bouwterrein. Deze infrastructuur is benodigd voor de aanleg van de metro in Riyadh, Saoedi-Arabië.

UITDAGING

Het project betreft een tijdelijke toegangsweg van ongeveer 3,5 kilometer lang met een totale profielbreedte van circa 25 meter. Het bouwterrein is ongeveer 65 voetbalvelden groot en ligt aan de buitenrand van Riyadh, grenzend aan de woestijn. Het totale systeem is gedimensioneerd op extreem groot en zeer zwaar transport.

Een strakke planning en werken volgens de Saoedi-Arabische regelgeving en de klimatologische omstandigheden waren de grootste uitdagingen in dit project.

OPLOSSING

Op basis van zeer summiere gegevens is een integraal wegontwerp gemaakt in Civil 3D. De afwatering is geïntegreerd in het ontwerp waarbij rekening is gehouden met zware regenval. De verhardingsconstructies zijn gedimensioneerd op basis van Amerikaanse normering waarbij rekening is gehouden met de extreem zware belasting en de grote temperatuurverschillen; eveneens is er de openbare verlichting opgenomen in het ontwerp; hiervoor zijn licht- en kabelberekeningen uitgevoerd. Ten behoeve van de prijs bepaling is ook nog een BoQ (bill of quantities) opgesteld.

RESULTAAT

Een voor de aannemer direct maakbaar ontwerp dat is afgerond binnen de gestelde strakke kaders van het FAST consortium.