Oude boorlocatie Hemrik opnieuw in gebruik

Oude boorlocatie Hemrik opnieuw in gebruik

In het voorjaar van 2013 plande Tulip Oil een nieuwe boorlocatie nabij het dorpje Hemrik (Friesland) om onderzoek te doen naar nog winbare reserves in de bodem.

De uitdaging

De voormalige boorlocatie van Chevron die in 2003 werd opgeruimd, moest hiervoor opnieuw worden aangelegd. Tulip Oil schakelde Antea Group in om het ontwerp en de uitvoering op zich te nemen.

Oplossing

Antea Group legde de eerste locatie eind jaren zeventig aan en was bekend met de plek. Op de locatie rustte nog een mijnbouwbestemming. Voor het werk was alleen een bouwergunning nodig. Antea Group zorgde voor de engineering van de locatie en de aanleg van toegangswegen, verhardingen, boorkelder en omheiningen. Daarnaast stuurden we diverse onderaannemers aan.

Resultaat

Ondanks de winterse omstandigheden leverde Antea Group de boorlocatie binnen zes weken op. In het voorjaar van 2013 kon Tulip Oil de eerste boringen uitvoeren. De proefboring was succesvol. De locatie aan de Jan Evertswyk wordt nog dit jaar omgebouwd tot gaswinninglocatie. De locatie krijgt een aansluiting op het landelijke net en krijgt een gasbehandelingsinstallatie.